Heti könyvajánlónk egy nagyon érzékeny témát boncolgat. Az iskolai bántalmazás sajnos része a mindennapi sulis életnek.

Számos kutatás foglalkozik a „bullying” jelenséggel és ezek megdöbbentő eredményt mutatnak. A megkérdezettek több, mint fele számolt be arról, hogy valamilyen módon és mértékben részese volt már iskolai bántalmazásnak. És manapság sajnos az online térben tovább folytatódik.
Egy biztos… nem szabad szemet hunyni felette, foglalkozni kell vele!

Wéber Anikó könyve egy kis rálátást mutat erre a jelenségre, saját pedagógus tapasztalatait fogalmazza meg művében.

„Miért válik valaki áldozattá? És miért kezd egy diák egy másikat piszkálni? Az osztály vesztese hihetetlen fordulatosan, ugyanakkor könnyfakasztó érzékenységgel mesél gyerekeknek és felnőtteknek az iskolai bántalmazásról úgy, hogy az osztály minden tagját megismerjük szépen lassan. Mindenkinek vannak titkai, féltett gyengeségei és a terembe belépve mindenki kap egy szerepet, amiben hol kényelmesen, hol kényelmetlenül tengetheti az iskolában töltött időt. De muszáj ilyen szigorúnak lennie a szocializációnak?
Wéber Anikó napközis tanárként rengeteget tanult a gyerekekről és a gyerekektől. Most pedig egy feszültséggel és kérdésekkel teli regényben mesél a gyerekeknek arról, mi az a bántalmazás, hogy a kötet végére érve minden diák egy kicsit másképp tekint majd az osztálytársaira…”

Minden iskolában a polcon a helye a könyvnek!

Ugye érdekes a könyv? Vásárolja meg most!

Raktáron

0
    0
    Kosár
    A kosara üresVissza a könyvekhez