„Amióta iskolába járok, azt magyarázzák, hogy a szüleink, meg az ő szüleik, na meg persze az ő szüleik is jól elcseszték nekünk a bolygót. Ne haragudjon, de ezt hallgatjuk, amióta megszülettünk. Mi otthon szelektíven gyűjtjük a szemetet, elektromos autónk van, napelemes a háztartásunk, lassan ebédre is csak fényt eszünk, hogy ne rohasszuk tovább a világot. Tenni akarok azért, hogy jobb világban élhessek […].”

A klímaválság veszélye égető problémává vált az utóbbi években, e heti könyvajánlónk során egy olyan művet veszünk górcső alá, amelynek fókuszában éppen ez az aktualitás áll. A szárazság című posztmodern mese, egy disztópiát mutat be az olvasó számára.

Történetünk a 2050-es években játszódik Budapesten, ahol az emberek a a klímakatasztrófa okozta kihívásokkal küzdenek. A társadalmi rétegek között éles szakadék tátong, hiszen, akik jómódúak élvezik az állam által biztosított jólétet és védelmet. Ezzel szemben a peremterületeken élőknek nem csupán a mindennapi élet problémáival kell megküzdeniük, hanem az állam által hozott szigorú rendet is fent kell tartaniuk, továbbá az igazságtalan szabályokat nem szabad megkérdőjelezniük.

Főhősünk Dani és Anikó a két különc tinédzser, akik között örök barátság köttetik a gimnázium falai között, azonban a katasztrófa okozta helyzet miatt mégis elszakadnak egymástól. Életük már sosem lesz ugyanolyan, de vajon sikerül e újra egymásra találniuk?

Ez az ifjúsági regény olyan fikciós világot mutat be, amely teli van izgalommal, mégis szívbemarkoló. A főszereplők ugyan nem mentik meg a világot, ennek ellenére könnyű velük azonosulni, így bátran ajánljuk fiatalabbaknak és időseknek egyaránt.

Ugye érdekes a könyv? Vásárolja meg most!

Raktáron

0
    0
    Kosár
    A kosara üresVissza a könyvekhez