A kisgyermekek számára a meseolvasás rendkívül fontos szerepet tölt be, hiszen egy helyesen kiválasztott mese nagy mértékben hozzájárul a gyermek személyiségének pozitív fejlődéséhez, ezen felül segítségre lehet a gyermeki problémák feldolgozásában és azok megoldásában.

Az izgalmas történetek, amelyek során a hősök különféle problémákkal szembesülnek, többek között megmutathatják a gyermek számára, hogyan kell szembenézni a felmerülő nehézségekkel.

A meseolvasás során a gyermek és a szülő között egy bensőséges, szoros kötelék alakul ki, amely a gyermek számára biztonságérzetet ad, és erősíti a közöttük fennálló szülő-gyermek kapcsolatot.

Tudományosan kimutatták, hogy a mesehallgatás során nemcsak a gyermek érzelmi intelligenciája fejlődik, hanem a mesehallgatás szorongásoldó hatással is bír. A mesehallgatás során a gyermek képes a környezete iránt érzett pillanatnyi vagy tartós haragját a negatív szereplőkre rávetíteni, és a mese végén a gonosz bűnhődésénél ezektől az érzésektől megválni.

Tulajdonképpen nem igazán találni olyasvalakit, aki még nem találkozott Jancsi és Juliska meséjével, hiszen a Grimm fivérek által lejegyzett mese gyakorlatilag minden idők egyik leghíresebb történetévé vált.

Mosonyi Aliz tolmácsolásában előadott Jancsi és Juliska meséje akár tökéletes bevezetésként is szolgálhat a klasszikus mesék világába. A kötetet 3-8 éves korosztálynak ajánlják elsősorban, a szerző megfogalmazása és Agócs Írisz illusztrációi kifejezetten izgalmassá és érthetővé teszik a mesét a legfiatalabbak számára is, ezért ez a könyv kiváló választás lehet a szülők számára.

Ugye érdekes a könyv? Vásárolja meg most!

Raktáron

0
    0
    Kosár
    A kosara üresVissza a könyvekhez