„Hogyan is lennél képes megbirkózni a jelennel, ha nem tudsz szembenézni a múlttal?
A magabiztosnak tűnő és népszerű Gabinak van egy titka – olyan borzasztó titka, amit nem mondhat el sem a családjának, sem a legjobb barátnőjének… Vajon el tudja rejteni azt, ami látszik?”

Legújabb könyvajánlónkban egy hiánypótló olvasmányt mutatunk be Nektek, amely az önbántalmazásról szól. Hiszen rengeteg fiatal érintett, annak ellenére, hogy sok esetben nem látszanak a sebek.
Kétségkívül megosztó a téma, mégis fontos beszélni róla.

„Az önbántalmazás mára a kamaszkor velejárója, a fiatalok egyre gyakrabban maradnak magukra a kétségeik között, és mikor nem tudnak megbirkózni a problémáikkal, fizikai fájdalomban keresnek megkönnyebbülést. Ezek a gyerekek és a környezetük óriási bajban van, amin csak az érzelmi okok felgörgetése és kibeszélése segíthet.”

A történet középpontjában a gyász feldolgozása áll. A főszereplő egy kamasz lány, aki magányos, elveszett és úgy érzi, hogy csak a vágások enyhíthetik lelki fájdalmait. Tragédiáján keresztül az egész családját megismerjük.

Az írónő megmutatja, hogy hiába van generációs különbség a gyerekek és szüleik között, bizonyos szituációkban mégis egyformák: képtelenek a bántó dolgokról beszélni, sebeiket, gyengeségeiket elrejtik, ki a magányba, ki a munkába menekül.

Ez a könyv segít a fiataloknak önmaguk és társaik elfogadásában egyaránt. Felnőttek számára is útmutatót nyújthat hogyan viszonyuljanak gyermekeikhez, ha ilyen élethelyzetbe kerülnek.

Ugye érdekes a könyv? Vásárolja meg most!

Raktáron

0
    0
    Kosár
    A kosara üresVissza a könyvekhez