„Képek vesznek körül minket: laptopon, telefonon, magazinokban, újságokban, olyan könyvekben, mint ez, és – még mindig – ott lógnak a falakon is. Legalább annyit gondolkodunk képekben, mint szavakkal, képekkel álmodunk, és rajtuk keresztül próbáljuk megérteni az embereket és a környezetünket. Ám a képeket eddig ritkán tekintették önálló kategóriának. A képek különböző fajtáinak, mint a festészet, a fotográfia vagy a film, sokszor megírták már a történetét. A képek történetét viszont nem.”

Ismeretterjesztő könyveink között olyan érdekesség várja, amely közelebb hozhatja gyermekéhez a képzőművészetet. Ez a könyv nem csupán elméleti tudással szolgál az olvasó számára, hanem gondolkodásra késztet, bevezet a művészek izgalmas világába. Ugyanis a híres festőművész David Hockney és a műkritikus Martin Gayford beszélgetésén keresztül ismerkedhetünk meg a különböző művekkel és történetükkel.

A könyv olvasása közben úgy érezhetjük, hogy belecsöppentünk egy olyan világba, amely csak kevesek kiváltsága és, amely segítséget nyújt számunkra egy-egy mű elemzése és megértése során. A képek evolúciójának bemutatása során olyan nevekkel ismerkedhetünk meg, mint Caravaggio vagy Monet. Mindezt könnyed hangvételben, izgalmas történetekkel fűszerezve, mely élvezetet nyújthat minden művészet iránt érdeklődő gyermek számára.

Az eszmecsere folyamán az is kiderül, miként gondolkozik egy művész, mikor papírra vet valamit és ez hogyan befolyásolta, forradalmasította a későbbi alkotásokat.

A könyv különlegessége, hogy gyermeknyelven íródott, ami igencsak ritka az ilyen témákkal foglalkozó könyvek körében.

A mű a Bolognai Gyerekkönyvvásáron díjat is nyert és több nyelvre is lefordították. Nem csoda, hiszen az izgalmas párbeszédeken felül az illusztrációkra is igen nagy gondot fordítottak az alkotók. Az elméleti tudás elsajátításán túl, szórakozás és kikapcsolódás gyanánt is kitűnő választás lehet ez az olvasmány gyermeke számára.

Ugye érdekes a könyv? Vásárolja meg most!

Raktáron

0
    0
    Kosár
    A kosara üresVissza a könyvekhez