Heti könyvajánlónkban egy olyan történetet mutatunk be főként a kisiskolás (6-10 év) korosztálynak, mely sok családot érint.

Hogyan küzdjünk meg a mozaikcsalád működése közben felmerülő nehézségekkel? A tagokat sokszor felkészületlenül éri ez az új helyzet, főleg a gyermekeket. Hogyan alakítsunk ki a soktagú kirakósból egy harmonikus egységet?
Ebben nyújthat segítséget ez az olvasmány és mindezt egy kislány szemszögéből bemutatva, mely talán még hitelesebbé teszi az egészet.

„Az élet egy nagycsaládban sosem könnyű, de Ágiéknál most különösen nagy a zűrzavar.

Nemrég költözött be hozzájuk az új apukája, pontosabban anya új gyerekének az apukája. Ráadásul időnként náluk alszanak az új apuka régi gyerekei, akik annyira nem régiek, nagyjából egyidősek vele és a bátyjával, de mégis egész mások. Ám anyunak a kisbaba mellett nem sok ideje marad a családi feszültségeket oldani – valahogy mindenkinek össze kell csiszolódnia.

Ági ebben a konfliktusokkal és sok-sok nevetéssel teli két hétben mindent leír a naplójába, hogy amikor apu visszaér a nászútjáról, mindent el tudjon mesélni neki. Nyomon követhetjük vele, hogy lesz a sok családból egy, sokszínű család, ahol mindenki megtalálja a helyét.”

Mozaikcsaládban élni nem könnyű, tele van kompromisszumokkal és kihívásokkal, de ugyanakkor nagyon izgalmas és tartalmas lehet benne az élet. Még a gyermek javára is válhat, hiszen megtanulnak alkalmazkodni és megtanulják, hogy mindig van lehetőség az újrakezdésre.

Lessünk be egy mozaikcsalád életébe, és kövessük nyomon Ági mindennapjait ebben az új helyzetben…

Ugye érdekes ez a könyv? Vásárolja meg most!

Raktáron

0
    0
    Kosár
    A kosara üresVissza a könyvekhez