„Merlin egy véres papírdarabot húzott elő a nadrágzsebéből, és kicsomagolt belőle valamit, ami gyanúsan döglött állatnak tűnt. Ebben a korban ilyesmit ettek, jutott Jochanan eszébe, a húsevés mindennapos volt. Belül összerázkódott. Az ő korában senkinek se jutna eszébe állatokat enni. Nem csak azért, mert nincs elég takarmány és tiszta víz, hogy haszonállatokat tartsanak, hanem azért is, mert az élő állat különlegesen ritka. Csak a falakon kívül élő horda ölné meg és falná fel őket. Ezért is nincsenek odakint állatok.”

Ezen a héten egy ifjúsági regénnyel kedveskedünk felsős gyermekek számára.

A könyv olyan érdekes és fontos témákat boncolgat, mint az ökológiai katasztrófa és a klímamenekültek problémája. Mindezt szórakoztató formában teszi egy időutazós történettel egybekötve.

Főhősünk, Jochanan, a 2100-as években élő berlini fiú visszautazik a múltba, a meglehetősen sötét 2031-be és ott is ragad. Újdonsült barátaival azon dolgoznak, hogy visszajussanak a jelenbe, ehhez azonban különböző nehézségekkel kell szembenézniük, és le kell győzniük az újabb és újabb eléjük gördülő akadályokat.

Az izgalmas kalandregény nem csupán kellemes időtöltés lehet gyermekeink számára, hanem abban is segítheti őket, hogy felelős felnőtté váljanak, és elgondolkozzanak azon, hogy mit kellene másképp tenni a jövőben Földünk védelme érdekében.

Ugye érdekes a könyv? Vásárolja meg most!

Raktáron

0
    0
    Kosár
    A kosara üresVissza a könyvekhez