E heti könyvajánlónk alkalmával egy igazi különlegességről írunk Nektek.
A kortárs író, képzőművész és zenész a Kokoschka babája, Virágok, majd a Festő a mosogató alatt című regénye után újabb remekművel ajándékozta meg olvasóit. Ezúttal a Időtlen napló kalauzol el minket egy ismeretlen, kalanddal teli világba.

Ebben a posztmodern mesében látszólag a gyermekeket szólítja meg az író, hiszen egy kislány szemszögéből tárul elénk a felnőttek abszurd világa. Ennek ellenére a fülszövegből kiderül, hogy valójában mindannyiunk számára értékes sorokkal és gondolatokkal szolgálhat a mű.

A napló olvasásával betekintést kaphatunk főhősünk „tágas kertjébe”, amely csupán a kislány fejében létezik.

A könyv igazi csemegeként szolgálhat azon olvasók számára, akik különösen élénk fantáziával rendelkeznek és képesek követni a kislányt az ő elvont gondolati világába. Nem lineáris a történetvezetés, sokszor pusztán különböző impressziókat és megállapításokat olvashatunk. Ezek a sorok az olvasót is elmélkedésre késztetik, vajon miként viszonyulnak az adott társadalmi és természeti jelenségekhez.

A filozofikus hangvételű bejegyzések néhol közhelyes aforizmáknak tűnhetnek, azonban ez nem teszi unalmassá a művet, sőt az élet egyes kérdéseinek boncolgatása igen izgalmas élményt nyújthat bármilyen korosztály számára.

„Ezt a naplót egy kislány írta: akinek tágas kert van a fejében, szavakat szór a galamboknak, és aki azt is tudja, mennyi idő kell az árnyékkészítéshez. Emlékekből szőtt lapok minden korosztálynak.”

Elsősorban azoknak a gyermekeknek és felnőtteknek ajánlom a könyvet, akik mernek és szeretnek gondolkozni, filozofálni az élet nagy kérdéseiről és nyitottak a megszokottól eltérő történetekre.

Ugye érdekes a könyv? Vásárolja meg most!

Raktáron

0
    0
    Kosár
    A kosara üresVissza a könyvekhez